www.lanczova.cz - oficiální stránky Lenky Lanczové


Zde najdete seznam nejnovějších příspěvků ze všech debat. Jednoduše klikněte na nadpis příspěvku pro zobrazení celého tématu debaty.

Pro vkládání příspěvků se musíte nejdříve přihlásit.

02. 05. 2018 16:43
Dobrý den paní Lenko,

určitě nejsem Vaše typická čtenářka, bude mi za chvíli 40 :) ale mám duševně náročnou práci a prostě potřebuji oraz, takže občas zabrousím do odpočinkové literatury. Co se týče dívčích románků, patřím spíš do éry S.Rudolfa, E. Horelové či H. Šmahelové, ale teprve před rokem jsem objevila Vás...od té doby hltám jednu knížku za druhou (když nezvládnu nic duševně náročnějšího :-) ) a připadám si, jako by mi bylo zpátky 15 nebo 20 let.
Už jsem přečetla všechny Vaše knihy, k některým se určitě nevrátím, ale mám pár oblíbených, které jsem přečetla už několikrát (zabere mi to tak jeden den). Kterou si opravdu vychutnávám, jsou Kapky rosy. Úplně voní létem, vidím se v Karolíně, s tou její nesmělostí jsem na tom bývala v jejím věku úplně stejně,...no a zajímaví nemluvní kluci Matějova typu, trochu průšviháři, se mi líbí dodnes...Prostě když ta kniha skončila, byla jsem poprvé skoro nešťastná :-) Hrozně bych si přála aspoň volné pokračování, myslím, že v postavě Matěje by se materiál určitě našel, když je takový komplikovaný...
Další moje oblíbená je Všechno bude fajn. Líbily se mi i další, ale k těmto dvěma se určitě budu vracet stále. Tak ať Vám to píše tak pěkně i nadále! :-)
25. 04. 2018 19:28
Dobrý podvečer, Flare, EvKA 21 i Lenka 26,

moc vám všem děkuji za odpovědí a Flare speciálně za odkaz na vyjádření paní Lenky. Paráda, že mají Radka s Pavlem holčičku a že jim to klape:) Osobně jsem se po přečtení pasáže s Radkou v porodnici klonila spíš k názoru, že je to "řadová" Radka, prostě jen jméno, protože to tam vůbec nebylo znatelné, oproti např. Gábině a Daniele ze Zlodějky snů, kde byly jasně popsané důkazy:), ale když to tvrdí sama paní Lenka, tak úplně super:)

Děkuju moc všem a přeji krásné jarní dny a ať se všem, i paní Lence, moc daří!

Jana
25. 04. 2018 17:18
Od: Flare
Povedlo se mi Vám to dokonce v tom mém tématu i najít :)

"A v nějaké diskuzi jsem postřehla, ?e snad to je Radka z porodnice z "Po?eptej po větru"?"

23. 04. 2012 07:37Od: Lenka Lanczová
Ano, má to být Radka Stachová, v té době u? Králová a maminka malé Johanky :-)

http://www.lanczova.cz/debata.php?ID_tree=178093&typ=knihy&ID_knihy=3#178093
25. 04. 2018 16:54
Od: Flare
Ano, je to ve třetím díle trilogie o Monice :) Ale opravdu jenom pidizmínka.


Lenka26 - Ne, ne. Jedná se opravdu o Radku Stachovou/Královou:)?
Není to jenom moje domněnka, paní Lanczová mi to v odpovědi na jeden dřívější příspěvek sama potvrdila. Nevím, ale jestli to bylo v mojí reakci na trilogii o Radce nebo o Monice? (V tomhle lituji, že se tady nedá zpětně vyhledat si své příspěvky. Ale pamět mi funguje dobře:)
22. 04. 2018 19:28
Od: EvKA21
Dobrý podvečer,chtěla jsem se zeptat jestli je v nějaké jiné kníže také hrdinka Petra? Hodně pěkná knížka...dojal mě téměř závěr knihy o odhalení jistého hendikepu,moc dobře to znám,to mám daleko závažnější zdravotní problém,ale pro mladé holky je to poučné,když mají zdravotní problém jak se s tím naučit fungovat,díky vaším příběhům,třeba i v knížce,Létem Políbená...Zravím Vás i Vám hodně sil na uzdravení...Eva.
22. 04. 2018 19:15
Od: EvKA21
Dobrý den,zmínka o Radce je v trilogii Šeptaček,tuším ve druhém,nebo spíše ve třetím díle.E.
22. 04. 2018 17:14
Dobrý den, řada čtenářek tady myslí, že o Radce je zmínka ve třetím dílu trilogie "šeptaček" - Monika tam je na pokoji s nějakou Radkou, jíž se narodila dcera Johanka. Příjmení nebo alespoň manžel Pavel tam ale zmínění nejsou. Podle mě prostě paní Lanczová použila jméno pro řadovou postavu a Radku Stachovou vůbec nemyslela. Koneckonců postavy s tímto jménem se objevují i v jiných knížkách - myslím, že ve Tři na lásku nebo Kde končí svět. Teoreticky by to tak mohla být kterákoli z nich :-)
15. 04. 2018 08:47
Dobrý den,Flare,

prosím kde se v nových knížkách objevila Radka?:) O Daniele vím,ale Radku si nevybavuji a moc jste mne navnadila,az jsem si po letech obnovila účet:)

Moc díky a všem krásný den a hodně zdraví! a ať se daří:)

Jana
12. 04. 2018 16:54
Od: k.atka
Milá Lenko, tak dlouho (několik týdnů - což je u mě ostudné) jsem nosila v kabelce knihu Náhradní princ :) než jsem dostala tu správnou náladu, abych ji v pondělí otevřela a v úterý dočetla :) škoda, že není nikde zmínka o Janě :) uvítala bych ji :) a protože jsem nevěděla co včera, otevřela jsem knihu Letní něžnosti :) no a dneska abych otevřela další :D ty letní knihy prostě miluju, zvlášť, když je venku konečně hezky :) přeji krásné jarní dny :) Vaše věrná čtenářka
08. 03. 2018 13:40
Milá Verčo, děkuji za pochvalu Hříšné touhy. Super, že se líbila i při opakovaném čtení po letech ? to je přesně to, co doporučuji! Vůbec neškodí vrátit se k příběhu s nějakým časovým odstupem, pak si ho čtenář víc vychutná. Bakov je vymyšlený, je to takový krycí název. A co se týče knih o VŠ ? pokud jsi nečetla Lásky a nálezy, doporučuji, nebo Třináctou komnatu, v obou jsi hrdinky vysokoškolačky.
08. 03. 2018 13:37
Milá Flare, děkuji za dlouhatánský příspěvek - a ten teda byl dlouhý, možná nejdelší ze všech, co jsem tady kdy četla. Rozebrala jsi to pěkně a v mnohém musím souhlasit. On to říkal i Limonádový Joe - někdo holky, jiný vdolky :) Prostě každému sedne víc něco jiného a to je prima, naopak by to bylo špatné, kdyby všichni vyzdvihovali třeba pět titulů a zbytek nikdo nečetl :D. To by ani nemohly vyjít. Život na ostro je především něžná kniha s hořkou příchutí. Ono je to věkem hrdinek, i když jsou v Potížistce vážná témata, pořád se to ve věku -náct snáší lépe a není to tak osudové. Já osobně zahořklá nejsem, nicméně všude kolem vidím spíš ty horší věci, jak naživo, tak přeneseně od čtenářek (tam je to možná dané tím, že mi píší hlavně ty zklamané, kterým to nevyšlo), no a čím starší, tím smutnější. Jedna čtenářka s hodně špatnou zkušeností mi napsala, že to vidí tak, že je spíš výjimka, když to někomu vyjde - a že i ti, co si myslím, že mají štěstí a vyšlo jim to, to říkají jen proto, že jim je ještě málo let, že by je chtěla vidět za deset dvacet let, jestli budou tvrdit totéž. To už je ale hodně pesimistické :D, nicméně v mnoha případech pravdivé, bohužel. A konkrétně ke knize - Veronika skutečně žádný jiný vážný vztah před Tiborem neprožila, sama říká, že to byly jen nevýznamné epizody, takže když jí do života vstoupil platonický dlouholetý idol a jiskra byla vzájemná, není divu, že tak moc hořela. Navíc to vypadalo (až na maličkosti jako ne zrovna vřelé přijetí Tiborovou rodinou) všechno ideálně, sama se bála, aby to vydrželo. A tak to ve skutečnosti chodí - člověk si nemůže být nikdy jistý ničím, ani zdravím, ani vztahem, ani tím, komu bezmezně věří, a dokonce ani sám sebou. Stačí maličko a všechno je pryč. Během chvíle jsou tatam veškeré plány a naděje? Verče se zhroutil celý svět a to, že jejich láska tak zvláštně skončila? Ona neskončila, to je to. Problém obou byl v tom, že se nedokázali domluvit, ani jeden nenašel odvahu a oba se užírali sami pro sebe v přesvědčení, že by měl začít ten druhý. A to není nic výjimečného, spousta lidí se nedokáže domluvit. Stejně jako mnoho mužů - i těch sebevíc milujících - neumí dát najevo podporu, když je to opravdu třeba. Neznamená to, že by byli necitelní, vůbec ne, "jen" to neumí. Milá Flare, měj se moc hezky a děkuji moc za přání pevného zdraví. Potkaly mě vážné zdravotní problémy a nezbývá mi než doufat, že "všechno bude fajn".
05. 03. 2018 20:22
Od: Flare
Dobrý den paní Lenko,

do debat sice nepřispívám tak často, přece jen jsou pro mě v něčem trochu nepřehledné, ale z toho co jsem pročetla, jsem zaznamenala, že máte zdravotní problémy. Takže Vám přeju, ať se hlavně brzo dáte do pořádku a zdraví Vám i nadále do budoucna slouží!

A teď ke knížce, dneska jsem dočetla a konečně můžu prohlásit, že jsem přečetla komplet Vaši tvorbu :) Život na ostro se mi dlouho vyhýbal.

Na to jak Vás už roky strašně ráda čtu, tohle je nejspíš první knížka ze které jsem rozpačitá a tak nějak zklamaná.

U Života na ostro jsem rozklikla asi dvě témata. Jak už někdo zmínil, taky mi přišlo, že první půlka knížky je jen o sexu, kde všude, jak často to dělali atd... Můžete sice podotknout, že se už znali z gymplu, že to nebyli pro sebe dva neznámí lidi co na to rovnou vlítli... Ale zase, co jsem pochopila, tak na tom gymplu Tibor nepatřil ani mezi její kamarády, spíš to byl takový platonický idol, po kterém vzdychala a nedávala si šanci ani v "dospělosti". A najednou buch...není tam ani nějaké poznávání, spíš chemie, přitažlivost a totální poblouznění zamilovaností, možná i euforie, že se jí splnil teenagerovský sen..

Nemám pocit, že bych v knížkách nějak přeskakovala nebo nečetla pozorně. Ale dát mi slohovku (jako "afektované blondýně Sabině v Srdcovém klukovi :)) na téma charakteristiky Tiborovy osobnosti, tak první a snad jediné co mě napadne je "idol ročníku". Ano, mohl být ctižádostivý, měl pracovní úspěchy atd.. ale přišlo mi, jak kdybych ho za těch x stránek vůbec nepoznala, nic pořádného o něm nevěděla a jejich vztah se nijak pořádně nevyvíjel.. To je jen můj pohled..

No a i kdyby byli kamarádi na střední, tak přece jenom, osm let se neviděli a za tu dobu se někteří lidi sakra změní. Nevím jestli to bylo zmíněno, ale mám pocit, že Veronika snad žádný jiný vážnější vztah za život neměla... Možná pro to jí to přišlo s Tiborem tak osudové?

Ještě k tomu sexu, neměla jsem výtku ohledně toho, že tam byli jak dva králíci. Nejsem puritán, rozhodně mi tohle ve vašich "dospělých knížkách" nevadí číst ani nepobuřuje. K životu to prostě patří, v tomhle věku snad nejvíc? (ehm, vlastní zkušenost, bude mi 32 a třeba v posl. vztahu jsem to měla podobně, stačilo ať jeden na druhého sáhne a bylo to hned..až si stěžovali sousedi :))

Co se týče sexu jsou vaše knížky rozhodně reálnější než třeba románky od jiných autorů co jsem četla v 15 a najít tam popis nějaké sex. scény byl spíš zázrak. Proto jsme si taky v tomhle věku s kamarádkama jisté úryvky z vašich knížek i navzájem předčítaly, ale to jsem odbočila :D

Jinak sama jsem pesimistka jako hlavní hrdinka a líbilo se mi, že se na svět po autonehodě začala dívat jinýma očima, nebrečela už nad tím jak je sama atd (jako někdy já), ale uvědomila si jak je zdraví cenné a jak se život může v jedné vteřině totálně změnit.. Někdy se to člověku nemusí stát osobně, stačilo mi poznat slečnu, která přišla taky o miminko (syndrom náhlého úmrtí kojenců) a i přes tohle to byl tak optimistický člověk plný naděje...že jsem si nadala do blbců co řeším za malichernosti a kvůli jakým maličkostem se lituju místo toho abych viděla ty maličkosti co mi dělají radost.

Zpátky k Tiborovi a Verče, taky mi přišlo zvláštní, jak jejich vztah skončil. Dyť to byli dva dospělí lidi. A když nastane nějaký probléim, tak je komunikace snad to nejdůležitější. Tak se divím, že se o to ani jeden nepokusili, jen se každý užíral svými problémy - Verča toho, jak dlouho se z toho bude dostávat, jestli bude moct mít dítě... Tibor zase tím co zavinil. Ale vzájemně si pomalu neřekli ani bú... Nechápu a v jejich věku je to dost podivné. Pokud byli oba tak zamilovaní ani se nepokusili s tím nějak poprat společně?

Druhá část, kde se seznámila s Matyášem už byla zase něco jiného, mělo to konečně nějaký děj, příběh.. i když, opravdu byla Veronika ve 29 tak naivní, že ho tak dlouho viděla jen jako kamaráda? Když od začátku bylo jasné, že "Mašličku" nevenčí jen tak. Tohle bych možná chápala u nějaké hodně naivní šestnáctky.. Matyáš mi přišel férový, starostlivý, kluk do nepohody...

No a celkově, dvojčata rozhodně pobavila, stejně tak Bára...nebýt nich, tak tam ani není moc humorných situací na které jsem i u vašich vážnějších knížek zvyklá. A stejně jako Vstupenka do ráje mi to přijde takové...nevím jak to definovat, trochu zahořklé? Skoro nikomu kolem vztah nevychází, všichni se podvádějí, lžou atd.. Někdo může říct, že to je reálné. Což z vlastní zkušenosti vím, že je dost takových lidí, vztahů. Ale i v téhle blbé realitě jsou páry, kterým to klape..

A třeba Potížistka byla na dost vážné téma, s Šárkou se život rozhodně nemazlil, ale jako celek to na mě nepůsobilo takhle negativně..

Otevřený konec mi vůbec nevadí. Přiznám, trochu se bojím, že byste Niky nechala jít za "hlasem srdce" a skončila by s Tiborem... Což by mě teda trochu na....štvalo..

Omlouvám se, jak to po sobě čtu, tak to vyznívá, jako kdybych na všem hledala chyby. Ale psala jsem to, co mi přišlo na mysl. Snad z toho nebudete mít pocit, že mám potřebu všechno kritizovat. Každý má jiný vkus a asi je nemožné napsat knížku, která by se zalíbila úplně všem.

A samozřejmě, kdyby se mi až tak nelíbilo to číst, mohla jsem knížku kdykoliv odložit a už se k ní nevrátit. Jako vždy paní Lenko píšete čtivě, umíte pobavit atd.. Jen jsem chtěla napsat svůj dojem, názor. A i když, se zrovna k téhle v budoucnu neplánuju vracet (asi ani jednou), až Vám zdraví dovolí a napíšete novinku, tak se na ní budu moc těšit!

Pokud jste to dočetla až sem - Mějte se hezky Lenko!

P.S. Jestli jsem četla dobře, objevuje se "zrzavý kuchař", takže si troufám tvrdit, že si můžeme domýšlet, že Jarek přežil?

A ještě musím dodat, že se mi moc líbí, jak v nových knížkách zmiňujete starší hrdiny a my se tak díky toho můžem dozvídat, co s nima bylo dál. Je skvělé, že se v tomhle vašem světě taklhle potkávají a jejich životy prolínají. Zvlášt příjemné překvapení v novějších knížkách byly Radka a Daniela z jednich z vašich prvních knížek. Jen tak dál!
26. 02. 2018 21:51
Dobrý večer,
včera jsem podruhé dočetla Hříšnou touhu a opět super :) četla jsem ji znova po třech letech a je v ní to, co jsem dlouho hledala a minule jsem to ještě tak nevnímala (jsem na VŠ na koleji). Mám dva dotazy. Vím, že jste někde psala, že je Bakov vymyšlený, na mapě jsem našla Bakov na Jizerou. Opravdu to není on? :-) pak bych se ještě chtěla zeptat, napsala jste ještě nějakou knihu, která je o milostném životě a láskách vysokoškoláků?
Díky a přeji krásné dny :)
25. 02. 2018 13:08
Od: PH2007
Mimochodom, dnes neslávime len 70. výročie tzv. Víťazstva pracujúceho ľudu. Ja si oveľa radšej pripomeniem 176. výročie narodenia Karla Maya. :)
25. 02. 2018 11:56
Milá Evko! Děkuji za příspěvek i přání. Řekla jsem si, že když budu zdravá, napíšu novinku, tak mi držte všichni palce, aby všechno dobře dopadlo a já mohla psát :)
25. 02. 2018 11:55
Zdravím, Peter! Děkuji za pochvalu. Knížka byla (stejně jako všechny ostatní) zamýšlená na pobavení, takže jen super, že fakt pobavila. Starostí má každý dost svých, u knih je třeba ten správný relax a zábava.
17. 02. 2018 16:48
Od: EvKA21
Dobrý den,věřím,že už jste na tom lépe zdravotně,hodně se těším na novinku,dalšího románu.Určitě by si zasloužila být hodně silná kniha kolem 400 stran,at je co číst,jak už jsem se zminovala v dřívějších příspěvcích klidně nějakou zmínku o Tomáši Koubkovi,tenhle hrdina ve vašich románech mě hodně baví...Mějte se hezky.EvKA.
12. 02. 2018 10:44
Od: PH2007
Zrejme táto kniha nebola zamýšľaná ako svojho druhu zábavné čítanie, ale ja som sa pri čítaní predovšetkým dobre zabával, a to v tom najlepšom zmysle tohto slslova, takže to, prosím, berte ako kompliment. :)
30. 12. 2017 18:58
Milá Evko, děkuji za příspěvek a jsem ráda, že tě moje knihy baví, jen tak dál :). V Moravských Budějovicích to opravdu trochu znám /koneckonců bydlím jen něco málo třicet kilometrů opodál/. Měj se krásně a ať ti knížky stále přináší ten správný relax.
30. 12. 2017 18:56
Děkuji za přání, Verčo! Snad ten nový rok bude po zdravotní stránce lepší než ten letošní, to mi zdraví moc nepřálo.
16. 12. 2017 16:01
Od: EvKA21
Dobrý den,
už několikrát jsem Vám chtěla napsat,tuto knihu mám doma v té původní růžové barvě.Začínala věta jmenuji se Eva Veselá,bydlím v Moravských Budějovicích.Já také bydlím v Moravských Budějovicích,jsem si tenkrát říkala,že to tady musíte znát.O mnoho let později,jsem si přečetla odkud jste.Trilogiji Blíženců jsem přečetla pouze jednou,raději se vracím k trilogii o Radce ta se mi vždycky líbila víc.Přeji Vám pěkné vánoce,pevné zdraví,někdy zase knihu s Tomášem Koubkem,jeho dějová linka v knížkách mě baví.EvKA.
04. 12. 2017 20:29
Ano, přečetla :) Bylo to skvělé počtení, určitě po ní zase někdy sáhnu, nejspíš v létě. To se zase pár dnů pořádně nevyspím :D Děkuji za odpověď a přeji Vám hezké prožití vánočních svátků a šťastný nový rok a hlavně to zdravíčko do něj!
04. 12. 2017 20:03
Milá Verčo, děkuji za krásnou pochvalu, potěšila! Předpokládám, že jsi mezitím přečetla nejen celý druhý díl, ale i trojku, no a k té otázce - nemusí to nutně znamenat, že spolu něco měli. Ono leckdy něco vypadá a není :) Miki nebyl žádný svatoušek, to jistě ne, ale na druhou stranu v lecčems byl i nevinně.
Děkuji za přání, hlavně to zdraví potřebuji!
16. 11. 2017 21:34
Dobrý den, nejdřív Vám chci moc poděkovat za Vaše krásné knížky. Jste má oblíbená autorka. Tuto sérii mám zatím nejradši, i když jsem teprve u druhého dilu. A k otázce. Je to taková "prkotina", ale zajimalo by mě jestli se Miki vyspal s Aničkou. Jsem zrovna u kapitoly, kde jedou v autě a Monika najde jeji tanga..
Mockrát děkuji za odpověď a přeju spoustu elánu do psaní a také hodně zdraví.
13. 11. 2017 10:39
Bejvávalo... :D Dnes by mi nevadilo, kdybych byla tlustá jako hroch, jen kdybych byla zdravá!
13. 11. 2017 10:36
Teeeda, musela jste být opravdu super kočka! Tak to se potom vše vysvětluje:) díky za odpověď a ať je Vám co nejdřív úplně dobře!
13. 11. 2017 10:26
Moc děkuji za krásný příspěvek i jiný pohled na věc. Přesně jak píšeš, Tibor se s tím jenom neuměl vypořádat, což ostatně spousta chlapů neumí, a Verča mu to nejen neusnadňovala, ale všechno jen zhoršovala, až to došlo k takovému odcizení. Kdyby se byli schopní domluvit hned, bylo by to jinak. Jenže hned to nešlo, emoce byly silnější. Tím chci říct, že na jejich rozchodu nenese vinu jen Tibor, ale právě hlavně Veronika, ačkoli si to neuvědomovala.
A taky je prima názor, že není třeba druhý díl :)
13. 11. 2017 10:22
Zdravím, Hanko! No, stále marodím, je to dlouhodobá záležitost, ale věřím, že to bude dobré. Díky moc za podporu! A co se týče té míry - no, já jsem takové v šestnácti měla, tak jsem nad tím nijak dál nepřemýšlela :) (Kde ty loňské sněhy jsou, ach, to už je dávno... :)) ) Dnes už bych to psala jinak.
13. 11. 2017 10:14
Dobrý den, Lenko.
Doufám, že už je vám po zdravotní stránce alespoň trochu lépe a že se brzy uzdravíte docela. Měla bych dotaz (nebo spíš takovou připomínku), v některých vašich knihách se objevují míry hrdinek - třeba zrovna tady v Šarlotě, které mi přijdou pro šestnáctileté holky takřka nereálné. Hlavně tedy míra v pase. Přece jen 52 cm má moje 11 letá, velmi hubená sestra. Jedná se třeba o opravdové míry nějakých slečen? Přece jen i modelky, které jsou považovány za hubené, mívají běžně v pase 60. Díky za odpověď a každopádně se těším na jakoukoliv vaši další knihu v budoucnu! Hanka
10. 11. 2017 23:05
Od: m2307
Je to sice už stará debata, ale nedá mi to, abych nenapsala svůj názor, protože je úplně odlišný. Já první polovinu knížky miluju, možná proto, že jsem vždycky chtěla vše, co Veronika s Tiborem měla. Mluvím především o té citové stránce. Nikdy jsem takhle nikoho nemilovala a, asi jako každá dvacetiletá holka, po tom toužím.
Přijde mi, že spousta lidí Tibora nepochopila, protože se na celou tu věc nepodívali z jeho strany. Ano, Verča byla zničená a potřebovala jeho podporu, ale on na druhou stranu potřeboval zase tu její. Bouračka byla jeho vina a potřeboval od ní slyšet, že ona mu to za vinu nedává, nebo že mu odpouští. Musel mít neskutečný výčitky, zvlášť když přišli o dítě, není proto divu, že bral potom jakoukoliv práci, hlavně aby se nemusel dívat na to, jak všechno zničil.
Nemusím asi zdůrazňovat, že fandím jemu a myslím, že je skoro jasné, že se k sobě vrátí. Každý totiž nakonec následuje svoje srdce a v první polovině knihy je víc než zřejmé, že Veronika Tibora miluje tak, jak, podle mého názoru, Matyáše nikdy nebude moct.
Druhý díl ale není potřeba, přesvědčila jsem o tom po dlouhé diskuzi nakonec i maminku :D
08. 11. 2017 08:40
Milá Katko! Díky moc, potěšilo!! Na přítele nedej, chlapi tomu nerozumí :) My, holky, jsme tam uvnitř mladé pořád, takže není důvod nečíst knížky o mladých a pro mladé - mladé tělem i duší. A ty splňuješ obě podmínky, takže vůbec není co řešit! Měj se moc hezky a ať ti moje knihy přináší stále ten správný relax (u moře a klidně i na horách :)) ). Až se uzdravím, bude novinka, do Vánoc to ale nebude, bohužel.
08. 11. 2017 08:37
Zdravím ještě jednou! Moje stonání je dlouhodobá záležitost, ale věřím, že to bude dobré. A ke knížce - zámek Smrčina je vymyšlený, námět na pohádku taktéž, celéje tojenom román. Ale když jsme u filmů - tady u nás ve Slavonicích se točí filmy často, naposledy to byl snímek Po strništi bos, v něm jsou vidět Slavonice velmi dobře (i někteří místní občané a dvě větší dětské role dostaly právě děti ze Slavonic :) ).
08. 11. 2017 08:33
Milá Wianko, díky za příspěvky. Ta změna žánru mě pobavila :), nicméně spousta lidí je i tak přesvědčená, že moje knížky jsou hodně erotické - nebo přímo hraničí s pornem, i takové názory jsem už slyšela, hlavně na knihy se staršími hrdinkami :)) A co se týče Lady - ano, částečně ano.
08. 11. 2017 08:31
Milá Evko, děkuji za pochvalu. Je to přesně tak, v každém věku se vnímá každý příběh jinak - a u Lucky Luka to platí dvojnásob, takže prima, že jsi mu přišla na chuť. Ženatý Tomáš Koubek... no uvidíme :) Novinka do Vánoc ale rozhodně nebude, stále marodím, tak až se uzdravím. Díky za přání!
24. 10. 2017 06:56
Od: EvKA21
Dobrý den,
dočetla jsem oba díly,opravdu s věkem ty knížky se v nímají jinak,tenkrát v 21 se mi asi moc až tak nelíbila,dnes" už ano. Znovu jsem si půjčila 13 Komnatu,tak mě napadlo jestli v nějaké knížce třeba neoženíte Tomáše Koubka...?Také jsem si přečetla,že jste stále nemocná,přeji brzké uzdravení.
Výjde letos nová kniha? Eva.
14. 10. 2017 12:37
Od: WIANKA
Škoda, že tato super knížka vypráví o vztahu Alex a Radka jen kousek na konci. Ale já vím, musíme si to jejich stanování atd. domyslet. Není problém ;)
Víte co mě napadlo, Leni? Co kdybyste - až se uzdravíte -
trochu změnila žánr a začala psát porno (to zní ošklivě, tak teda lehce erotické) romány? :D
Lada z této knihy, není to tak trochu Váš příběh?
Slunce v duši!
10. 10. 2017 07:23
Od: k.atka
Milá Lenko, děkuji za odpověď :) včera jsem dočetla knihu Dvakrát dospělá a musím říct, že se brzy zařadila mezi ty "nej" :) i když teda na dovolené se mě přítel ptal, jestli nejsem na Vaše knihy "stará" (on se potápěl a já četla :)) tak jsem mu vysvětlila, že jsem mladá pořád :D potom se mě ptal, jestli budu knihy táhnout i do slovinska do hor :) no prostě... on tohle nechápe :) moc děkuju, že píšete, protože knihy jsou pro mě relaxem a když si lehnu večer s Vaší knihou, čajem a čokoládou, to je pro mě to pravé :) přeji brzké uzdravení a moc se těším na nějakou novinku :)
07. 10. 2017 13:56
Od: WIANKA
Krásný den, Lenko!
V první řadě se musím zeptat na Vaše zdraví, je to už dobré, nebo aspoň lepší? Doufám, že ano.
Po dlouhé době jsem si přečetla Souhvězdí. Pokaždé, když jsem jí četla, tak jsem si řekla, že se musím podívat na internet, zda tam je ta pohádka, abych se podívala na Mirku ;). Pohádka pod tímto názvem nenalezena, ani nevygooglena. V jaké pohádce má tento název vzor a opravdu si tam hlavní hrdinka střihla malou roličku? To samé zámek Smrčina. Našla jsem jen jeden, kousek od Aše, to ale není Vaše teritorium pro psaní Vašich příběhů ;)... Jaký je skutečný název pohádky a zámku? Děkuji za vysvětlení :D.
Hodně zdraví!
06. 10. 2017 18:27
Děkuji i za tenhle pěkný a dlouhý příspěvek. Některé vztahy začínají rychle, jiným to trvá dlouhou dobu, než uzrají, nebo jak to popsat :) A v obou případech pak platí, že některé trvají chvíli, zatímco jiné vydrží. Verčin kolega v práci - tak tohle je stoprocentně pravý zážitek! Ne můj, bohužel :D, já jen toho člověka znám osobně (a znám i lidi, co s ním dělají v práci :D) Ono totiž většinou platí, že to nejvíc ujeté, co v knížkách je, je pravé, protože co vymyslí život (a lidi), to si spisovatel vymyslet nedokáže :) A k těm titulům. Tohle je také ze života, spoustu rodičů mrzí, když svého potomka vydržují x let na škole, případně školách, a on to tam tak nějak proflinká a vyjde naprázdno. Jasněže to neznamená, že ti, co nemají VŠ, by byli méněcenní, Matyáš je toho jasným případem, jenže ten se choval zodpovědně. A to je právě ten rozdíl. V dnešní době, kdy má vysokou školu takřka kde kdo, pozbyla maturita váhu, sama o sobě neznamená žádnou velkou výhodu při hledání práce, a když dítě má na učení hlavu a dostane se na školu, je pak skutečně zklamáním, když ji díky svému laxnímu přístupu nedokončí. Tibor i Matyáš byli oba dobří kluci, i když každý jinak - a ten rozdíl mezi nimi jsem právě chtěla vykreslit. Maty nebyl doktor,ale zase měl to, co mnohým chybí - byl oporou. S tím názorem na otevřený konec vřele souhlasím, konečně někdo,kdo to cítí přesně jako já :)
Díky moc za přání pevného zdraví, opravdu ho teď potřebuji. Pěkné podzimní dny!
06. 10. 2017 18:15
Zdravím a děkuji za oba příspěvky, prima, že se moje knihy stále čtou, a to i když nejde zrovna o lehký pohodový příběh s happyendem. A přesně tak, dívčí romány se píší lépe - myslím v tom smyslu, že tam, i když to končí "špatně", tedy rozchodem, se vlastně dohromady nic neděje, protože to ještě není "na ostro", zatímco když k podobným karambolům dojde v manželství, už to je mnohem vážnější, protože je v tom zainteresovaných víc lidí a především na to doplácí děti.
05. 10. 2017 11:55
Milá paní Lenko,
musím přiznat, ze začátku se mi příběh zdál nudný a nereálný. Nevěřila jsem, že se s Tiborem dají dohromady a už vůbec ne, že by mělo jít o osudovou lásku. Podle mě to byla láska přes postel, ze zkušeností vím, že takový vztah nevydrží. To, že se znali několik let ze školy, není žádnou omluvou. Spíš jsem si říkala, že je Tibor zvyklý, že mu hned každá skočí do postele, tak co by si Verča hrála na ledovou královnu :D Jejich sexuální život mi vůbec nevadil, přišlo mi to naprosto normální.  Naopak jsem žasla nad kuriozity a sexuálním životem jiných postav ? např. sestry Pavlíny nebo kolega Ondra, co ukazoval penis ženám v práci ? je to možný?? Trochu mi vadil Verčin pesimismus. Neveselé bylo ,jak nikomu vztah po svatbě nevydržel. Nakonec mi vadilo, jak se u Veroniky v rodině řešily tituly, řeči o tom, že zklamala rodiče, protože není doktorka?.what?? Nelíbila se Tiborovým rodičům. I proto mi byl sympatičtější Matyáš, který se neoháněl tituly, a přesto byl sebevědomý a dokázal vést vlastní firmu. Navíc mi přišlo, že ji Matyáš má skutečně rád, choval se k ní moc pěkně. Zatímco Tibor, když se dozvěděl, že čeká dítě, ani neměl radost.
Fandím rozhodně Matymu a pro pokračování nejsem. Ať si každý dosadí, koho chce. Třeba s odstupem let změním názor i já. :D
Závěrem Vám přeji brzké uzdravení a pište cokoli. Je to život, i takové příběhy jsou potřeba 
09. 09. 2017 10:24
Milá paní Lenko,
tahle kniha je trochu z jiného soudku. Místy mi připadalo smutné, jak po několika letech lidi zjistí, že se k sobě nehodí nebo se znovu zamilují a současný vztah zahodí. Už to vůbec není jednoduché kvůli dětem..Na Lauře bylo vidět, že nemá moc zkušeností z mládí, proto si nedokázala vážit svého muže. Takový je život. Kniha se mi líbila, jste od mých 12 let moje nejoblíbenější spisovatelka! :) U téhle knihy jsem pochopila, proč píšete převážně o mladých. :)
05. 09. 2017 11:53
Děkuji, Lucie!!! Krásný příspěvek a je super, že jeden z mých nejstarších románů se líbí dodnes!
05. 09. 2017 11:52
Milá Ivčo, děkuji za dlouhý a pěkný příspěvek, potěšil stálým zájmem o moje knihy! Za pochvalu Zlodějky snů jsem moc ráda, díky tomu, že nejde o kladnou hrdinku, má na Danielu spousta čtenářek "spadeno" - a díky tomu nepatří tahle kniha mezi ty bestselery na špici žebříčku :) Napsat román z pohledu Soni mě vážně nenapadlo, přitom by to určitě zajímavé bylo. Od vydání téhle knihy uběhlo mnoho let, dnes už by byla Soňa spíš na hrdinku do románu pro ženy, což by také nemuselo být tak špatné :) Krásný zbytek léta a hezké podzimní dny i tobě!
05. 09. 2017 11:49
Milá Katko, zdravím a děkuji za dotaz (a současně se omlouvám za zpoždění, stále marodím, tak to není ono). Jestli by mohla otěhotnět... Má malé procento naděje, že i přes zdravotní komplikace může otěhotnět, takže když je naděje, stát by se to mohlo s kýmkoli :)
03. 08. 2017 21:49
Teda, já mám snad vlčí mlhu :D A nemyslím to nikterak ve zlem - právě jsem se chystala napsat hodně podobný příspěvek. Také jsem se po letech k Rádce vrátila a zažívala jsem hodně podobné pocity. V mem nynějším věku 26let se na ten příběh a dívám úplně a jinýma ocima. Od chvile, co Radku její matka seznámila s Erikem jsem ji v duchu zaříkávadla a proklinala, jak může být tak pitomá (s prominutím) a na konci se neubránila slzickam (ale brečet se mi chtělo už ve chvíli , kdy Pavel nacapal Radku s Erikem) a dochazim k závěru , že Radka je namyšlená snobka a Pavla si ani nezaslouží (už začínám prelouskavat třetí díl a už se vidím, jak v duchu zarikavam Pavla, ať zůstane s Katkou :D ) Paní Lenko,za tuto trilogii (a nejen za ní samozřejmě) vám patří velká pochvala a bude těžké se smířit s tím, že Pavel není reálná postava :))
03. 08. 2017 11:02
Tak je to se mnou horší, než jsem si myslela, skleróza úřaduje. :-( Okamžitě si naordinuju opáčko celé trilogie. Díky moc.
02. 08. 2017 14:16
Mílo, v Pošeptej po větru :) Když je Monika u Daniely a baví se o modelingu (nedávno jsem jí asi po sté četla)
02. 08. 2017 13:54
Ivčo, prosím připomeň mi, ve které knížce byla zmínka, že Soňa v modelingu neprorazila. Já si vůbec nevzpomínám, buď pokročilá skleróza, nebo trestuhodná nepozornost. Ráda bych se k tomu vrátila... Díky předem. Jinak souhlas, dočíst se o dalších osudech Soni, to by mě nadchlo.
29. 07. 2017 20:08
Milá Lenko,

musím říct, že byť ve svých 22 letech stále louskám Vaše knížky dokola a dokola, tato je moje nejoblíbenější. Četla jsem ji možná dvacetkrát, a stále si ji otvírám ke každému jídlu :) Líbí se mi hlavně proto, že je nabitá momenty, které mě jako čtenářku vnitřně uspokojují - myslím chvíle, kdy Daniela dělá ty svoje naschvály, a chvíle, kdy je za ně potrestaná. Je to příjemnější čtení, než spousta sladkobolných románů s trapnými happyendy. Nedá mi to, a i když je mi jasné, že nejspíš neuspěji, musím se zeptat: nenapadlo Vás napsat další knížku z pohledu Soni? Byla o ní zmínka v jedné z dalších knížek, že jako modelka neuspěla, nicméně se myslím, že právě toto období by pro nás čtenářky bylo hrozně zajímavé. Jak její kariéra probíhala a jak (možná dramaticky?) skončila, jak to bylo s ní a Romanem a hlavně jak vnímala Danielu po onom velkém podrazu? Jestli se třeba ještě někdy potkaly a tak dále :)
Moc děkuji za odpověď a přeju Vám krásné léto :)
24. 07. 2017 08:58
Od: k.atka
Milá Lenko, moc Vás zdravím a doufám, že Váš zdravotní stav je lepší :) včera jsem opět dočetla knihu Život na ostro a brečela jsem, když za Verčou chodil Tibor do nemocnice... vždycky brečím až na konci :) ale mám otázečku.. je možné, že by mohla Verča s Matym otěhotnět?
19. 07. 2017 17:23
Milá Natálko, děkuji za pochvalu i za zájem o moje knihy! V Blížencích (stejně jako ve velké většině mých knih) jsou použity skutečné zážiky a události, které se staly, byť třeba ne jedné osobě. Pár knih pak mám inspirovaných skutečným příběhem ve větší míře (např. Střípky mých lásek, Hořká chuť lásky, Hříšná touha). Pokud by došlo k pokračování Blíženců, tak jedině z pozice Anety, ale to je ještě daleká budoucnost :) Měj se moc hezky, přeji pěkné prázdniny, no a když ti je budou zpříjemňovat moje knihy, nebude to mít vůbec chybu.
19. 07. 2017 17:09
Milá Evko, děkuji za pochvalu, moc potěšila! Adéla ani Elen nejsou v žádné jiné knize, bohužel. Přeji pěkné opáčkové počteníčko u Lucky Luka, toho jsou dva díly, tak vydrží o chvilku déle :)
19. 07. 2017 17:07
Milá Veroniko, děkuji za pěkný příspěvek, potěšil. Tím spíš, že jde o jednu z těch starších knih, tudíž je prima, že se čtou a líbí dodnes. Tajemný dopisovatel nebyl odhalen, respektive na to má Klára čas po návratu z prázdnin, pokud bude mít zájem, ale předpokládám, že nebude, protože s Patrikem to určitě neskončilo odjezdem z kempu :)
19. 07. 2017 09:47
Od: Nat
Dobrý den, nedávno jsem přečetla celou sérii Blíženců a moc mě nadchla. A proto bych se chtěla zeptat- Je tento příběh pravdivý nebo vymyšlený? Bude ještě možnost vidět se s Evou a Dickem? A bude nakonec pokračování z pohledu Anety nebo jakýkoliv dívčí román? Bude mi teprve 14 a i když jsou některé knihy starší, tak mě moc bavily. Byla bych moc ráda, kdyby bylo pokračování z pohledu Anety. Děkuji předem za odpovědi. Natálie
08. 07. 2017 20:46
Od: EvKA21
Miká Lenko,zdraví Vás vaše skalní čtenářka,zajímalo by mě jestli Adéla nebo Elen se vyskytuje ještě v nějakém jiném románu? Záměrně jsem zabrousila po tomhle románu kvůli studium Adély na zdravce,i předmobilové době v této knize ještě až tak nejsou.Ještě mám v úmyslu si po letech přečíst Luky Luka,v knihovně jsou hodně půjčované.Pěkné léto.S pozdravem.Eva.
26. 06. 2017 16:35
Ahoj, děkuju moc za další super knihu. Její přečtení mi trvalo pouhé tři dny :). I když jsem byla na dovolené dost unavená z celodenních výletů, tak jsem stejně ještě do noci četla a ráno se mi na žádný výlet nechtělo a těšila jsem se, až bude večer a budu moct zase číst :-).
Chtěla bych se na něco zeptat :). Kdo je "tajemný" pan D., který dával dopisy Kláře do schránky? Vydržel alespoň nějakou dobu vztah Kláry a Patrika po návratu z kempu?
Díky a přeji krásné léto :) a moc se těším na novou knihu, jestli nějaká bude :-)
Veronika
23. 06. 2017 18:58
Ano, bylo to nutné - a to proto, že by se mnou kamarádka dodnes nemluvila :)) Já jsem napsala knihu Lucky Luk, nebyla za tím žádná jednička, prostě jen ten první příběh a podle mého to tak mělo i zůstat, jenže kamarádka, která moje knihy vždycky četla jako první - vlastně četla rukopisy, protože to bylo v době, kdy jsem psala "do šuplíku", se na mě po přečtení Lucky Luka rozzlobila, vyjádřila to slovy, "že by za Luka i dýchala a já mu udělám tohle!", a ať koukám napsat druhý díl, jinak se mnou nepromluví :) A tak jsem ho napsala, ale až po čase, ovšem v době, kdy mi začaly vycházet romány, vyšly hned za sebou (byť byly napsané dlouho předem) jako první a vzápětí hned druhý díl. A kamarádka stejně spokojená nebyla :) Protože to, co by v jedničce byl růžový konec, ve druhém díle už ne, jelikož se do příběhu zamotaly další postavy - a v trojúhelníku je vždycky někdo navíc, někdo, kdo trpí. Takže tady zase litovala Janu. Z čehož plyne, že se člověk nikdy nezavděčí všem :)
23. 06. 2017 18:54
Milá Veroniko, děkuji za dlouhý a upřímný příspěvek - potěšil, protože mě utvrdil v tom, že to takhle pořád ještě funguje i teď, nejen v době mého mládí :D Ta frekvence je samozřejmě individuální, ale myslím si, že to (doufám!) platí v pořád - když jsou dva čerstvě zamilovaní, naladění na stejnou notu a vyhovují si, prožívají takovou tu krásnou fascinaci jeden druhým, kdy je pro ně prostě sex to hlavní.
Děkuji za přání pevného zdraví, snad se mi zase vrátí. Přeji pěkné letní dny, momentálně tedy až úmorně horké :)
22. 06. 2017 03:58
Od: PH2007
Bolo skutočne potrebné ten druhý diel dopísať? Podľa mňa to skôr mohlo ostať pekne otvorené. Čo si o tom myslíte?
16. 06. 2017 20:09
Od: WIANKA
Přesně tak Lenko. Když jsem začala spát s mým mužem, bylo to po 4 měsících chození a bylo mi čerstvých 17, tak jsme na to vlítli také každou chvíli a skoro kdekoliv. Vídali jsme se o víkendech (já na intru, on na vojně), a pak to tak vypadalo. Dokonce jsem si ze začátku vedla "evidenci" a musím říct, že první 4 roky jsme souložili v průměru každý den v roce :D a ještě něco navíc. Začít spolu ve věku Verči (která je vlastně o rok mladší než já), tak se asi usouložíme :D , protože doteď máme frekvenci tak 3-5x týdně (v srpnu spolu budeme 17 let, z toho 12 manželé). Tak si teď říkám, zda je tento příspěvěk vůbec vhodný a nemám ho radši vymazat??? :D I když byste už nic nevydala (což se nestane, doufám), to, že jsem s Vašimi knihami vyrůstala, a vzala si z nich velká ponaučení, nasmála se u nich i nabrečela, a často se k nim vracím, to mi nikdo nevezme a já jsem moc ráda, že jsem se narodila ve správný čas. Když mi bylo 13, moje první kniha byla Mokrá louka. A pak to se mnou jelo. Nejlepší ale je, že teď vycházely romány o ženách v nejlepším věku, které v mém věku (Kristova léta) parádně chápu, takže úplně ideálně načasováno. Moc děkuji za vše, a i když se třesu na novinku, nedá se nic dělat. Co bude bude, hlavně ať se UZDRAVÍTE!!! Děkuji!
05. 06. 2017 09:10
Ještě jsem zapomněla dodat - oni tím přece nezačali, nepotkali se dva neznámí lidé a hned na to vlítli :) Znali se od začátku střední školy - a stejnou dobu ho Veronika platonicky milovala. Takže přesně tak, opravdový vztah sexem většinou nezačíná :)
05. 06. 2017 09:00
V pohodě :) A víte, proč je tam tolik sexu, oproti Radce a dalším hrdinkám? Protože tohle není dívčí román! Veronice bylo o deset let víc :) Ono je něco jiného, když je holce šestnáct nebo osmnáct a teprve všechno hledá, je nejistá sama o sobě, natož aby uměla naložit (a užít) se svou sexualitou, anebo už jde o dospělou osobu, navíc v tom sexuálně nejaktivnějším věku :) Není tam samozřejmě popisovaný den za dnem, ale v tom časovém horizontu, kdy spolu jsou, mi toho sexu nepřijde zase tak moc, někdo je určitě aktivnější víc, jiný méně, ale když se tomu přijde na chuť a oba si vzájemně vyhovují, je to fajn, co si budeme povídat :D, a tím lepší, že časté :) Nicméně přesně jak tady v konverzaci píše Lucka, ten rozpor "krásný život, plány, naděje x tvrdá realita" je v knížce zcela záměrně. Většinou jsou příběhy o tom, jak dívka hledá lásku a moc jí to nevychází, než objeví toho pravého. Tady jde o něco jiného. Veronika toho pravého najde hned na začátku, Tibor to cítí podobně, všechno je ideální... Jenže jako v životě nikdy nic není jisté a samozřejmé. Během minuty může být po všem. A tak to chodí i v životě, bohužel. Jeden den je člověk zdravý, má plány, budoucnost... A druhý den mu diagnostikují těžkou nemoc. Jeden den je zamilovaný, šťastný, všechno mu vychází, sedne do auta a zemře při havárii, za kterou sám vůbec nemůže.. Atd, atd. Nic není jisté. A o to jde i v téhle knize.
04. 06. 2017 23:55
však já nechci paní Lenku nijak kritizovat nebo dehonestovat. Ba naopak...co ta dokázala!!!! Lanczovky čtu od čtrnácti, ted je mi 36 let a do komplet sbírky mi chybí pouze jedna knížka, Doteky noci . nikde jí prostě neseženu, nikde jí nemají...ani v bazarech. Ale to je vedlejší. K věci. Líbí se mi všechny knihy od paní Lenky. To, že Život na ostro méně, to je jen moje hodnocení a moje věc. Není to žádná urputná nebo hnusná kritika. Je to jen konstatování. Každýmu se líbí něco jiného. Třeba já ráda čtu Sběratelku polibků, ač na Andreu tu byla sprška kritiky šílená, jaká to byla kráva atd...Mě se prostě ta kniha líbí. Stejně tak Laura ve Vstupence do ráje. Je tam vykreslená naprostá skutečnost, že ženské prostě "hrábne" a jde přes mrtvoly a je to napsané tak mistrně, že i když už je člověk na poslední stránce, pořád chce, aby to nějak pokračovalo, aby bylo dál a dál co číst o Lauře. A zase mi tu půlka lidí řekne, že Andrea a Laura byly krávy, jedna děvka, druhá, která šla přes mrtvoly a zatáhla do toho i své dcery...

Tak jsem si jen dovolila poukázat na to, že jediná hrdinka, s kterou jsem měla opravdu problém se do ní vžít, byla právě Veronika ze "Života na ostro". Což nic nemění na tom, že jsem to poprvé přečetla jedním dechem. A já čtu knížky (některé) pořád dokola, víš... takže už vím, co je , co bylo, co bude a prostě první půlku "Verunky" přeskočím, když už vím, o čem to je.

Miluju například mimo Lanczovek Joy Fieldingovou...tu mám kompletní...nebo Stephena Kinga, nemám žádný vyhraněný žánr. Ale Lanczovky mám kromě jedné komplet a jsou super všechny. Dovolila jsem si jen říct svůj názor. Někomu kniha sedne, jinému ne, mám natolik inteligence, abych slepě neobdivovala všechny knížky a spisovatelce tím pochlebovala. To radši řeknu svůj názor, který (jak si myslím) spisovatele neurazí, ba naopak. A když navíc mám nejradši její knihy, které jste tu označili za více než kontroverzní, vím, že dělám správně.

Psaní je řehole, vím to sama. A pak se objeví nějaká kráva s kritikou :-) - ne, to opravdu tak není. Já paní Lenku obdivuji. Má neskutečný vyprávěcí talent, někde v Americe by byla za totální autorku bestsellerů, to jen u nás, v zaprděných Čechách se na diskusi hádáme o kdejaké maličkosti. Proště mi Veronika jako hrdinka nesedla. Nic víc, nic míň. Toť vše.
03. 06. 2017 21:21
PRO LUCIFERIE: Milá Luciferie, já už s psáním pár zkušeností mám a vím, že to není jednoduché a jak vy jste zřejmě špatně pochopila, já nekritizovala to, jak knížku paní Lenka napsala, ale prostě se mi v první polovině nelíbil ten příběh, toť vše, nic víc, nic míň :)) Mezi řádky už jsem od začátku četla, že OPRAVDOVÝ vztah nemůže začít sexem a v tom jsem se nespletla :))
03. 06. 2017 21:17
Že jsem nefandila Tiborovi jsem chtěla napsat
03. 06. 2017 21:15
Pro Peregrina: Jsem ráda, že máme na knížku stejný názor a omlouvám se za "přejmenování" hlavní hrdinky :-D Taky nejsem žádný puritán,ale mě by takový vztah ani nebavil! Ano, jezdili spolu na chatu a byli spolu na dovolené, ale v podstatě bylo úplně jedno, kde jsou, "dělali" pořád to samé :-D Jak sama Veronika v některé kapitole říká, šli bokem všechny koníčky, zájmy, přátelé.....Samozřejmě jsem pochopila, že paní Lenka první půlku knihy tímto stylem napsala záměrně, aby byl vidět ten kontrast, takže se v žádném případě nejedná z mé strany o otevřenou kritiku! Druhá polovina vše vyvážila a už to byla pravá "lanczovka", jak mám ráda :-) Včetně otevřeného konce (který už tak ráda nemám :-D ) a že jsem fandila Tiborovi o tom žádná :-) Po té jejich bouračce se totiž krásně ukázalo, že spolu opravdu nic společného kromě toho sexu neměli a neuměli se ani navzájem podržet...

A když už jste s tím, Peregrino, začalo, tak k mým oblíbeným bude vždycky patřit Monika z "Šeptaček" a Nela s kluky Koubkovi (Hořká chuť lásky a Postel plná růží - to jsou prostě srdeční záležitosti, ke kterým se budu vracet :-) )
03. 06. 2017 20:03
Tak ty knížky nečtěte, když vám to tak vadí :-) Já nevím, ale v případě Života na ostro jde i o něco jiného než o sex. Jen to chce umět číst mezi řádky a ne jen povrchně "hltat" příběh... Než pak psát takové příspěvky, je lepší se zamyslet nad tím, kolik bys(te) toho napsala a jak kvalitní by to bylo...
02. 06. 2017 23:24
já se přiznám, že mám s touhle knihou (život na ostro) podobný problém. Hrdinka není Nikola, ale Veronika, ale to je vedlejší. Přesně jak píšeš...první polovina je doslova nabitá sexem. Nejsem žádný puritán, ale čeho je moc, toho je příliš. Do té jejich bouračky jsem také měla pocit, že je to porno s harlekýnem dohromady. Ale! To byl přece Lenčin, autorčin záměr. Udělat to s Tiborem do první půlky tak sladké a krásné, že to bylo až cukrkandlové a opravdu si neumím představit lidi, i na začátku zamilovanosti, kteří spolu souloží tak často, jako právě Tibor a Veronika...bylo to až únavné pro čtenáře. Právě proto to psala, to si myslím já. Aby jako tu druhou půlku, po bouračce, popsala jako naprostou deziluzi hlavní hrdinky, najednou dramatický děj, Matyášek do toho....nikdy knížky paní Lenky v ději nepřeskakuji, kromě téhle. Bohužel. První jakoby polovinu nečtu už vůbec, nebaví mne to. Je to sice mistrně napsané, ostatně jako vždy, ale Veronika s Tiborem prostě nedělají nic jiného, než souloží, to se opravdu časem "očte" Stejně tak to mám i s Veroničinou rodinou - všude jen sex a sex. Přejí se to. Ale druhá půlka graduje velmi a strašlivě moc jsem fandila Matyášovi, navíc, dle Lenčina popisu se mi přesně takový chlap líbí..kérka, svaly, bývalý voják....jejda... :-)

Dalo by se říct, že i "mistr tesař se utne" - ale já nechci nijak dehonestovat knihy paní Lenky, to vůbec ne. Vím, že si někdo stěžoval, že bylo moc sexu už v knize Milenky a hříšníci", přitom to není pravda, byl tam i děj okolo Ivany a Vika a jeho sourozenců, jejich dětí atd...ovšem v "Život na ostro" to už opravdu bylo na hraně. Taky první půlku přeskakuju, nebaví mne to. To se mi u Lenčiny knihy stalo poprvé, že něco přeskakuju, nebo to čtu od půlky. Ale co - u formátu takové spisovatelky, jako je paní Lenka, by jí to mělo být jedno, ona otevřená kritika sice jednoho rozhodí, ale ne toho, kdo má na kontě tolik úspěšných knížek jako ona.

Veronika zkrátka nepadla do očí čtenářek, vím to i z ostatních názorů kamarádek, které to četly a prý tu první půlku taky sem tam prolétly očima a soustředily se až na období "po úrazu"...Proti gustu...:-)

Sex k životu patří, patří i do knížek, ale když si vezmu např. sérii o Radce, nebo sérii o Monice, Nele...vždy tam byl sex, ale ne tak, jako u "Veroniky" - tam to s odpuštěním s Tiborem dělali jako králíci...pořád a pořád a neustále. Druhá část knihy, to je ta "pravá" Lenka Lanczová.....tam je drama, tam je příběh, tam je všechno...i nedokončený konec.

Já nejsem v pozici, abych někomu radila nebo tak...ale například já si vždy u jídla čtu nějakou "Lanczovku."...a kdybych měla udělat žebříček, tak nejvíc se mi líbí "Vůně deště", druhá je určitě "Vstupenka do ráje" a třetí "Potížistka."
A pokud můžu i ty nejméně oblíbené? můžu...třetí místo je jednoznačně "Sonáta pro dvě srdce", druhé "Létém políbená" a první bohužel již zmiňovaný "Život na ostro" Tím nechci říct, že jsou špatné, jen "jiné", aspoň z mého pohledu. Snad se shodneme na tom, že každému se líbí něco jiného.

Paní Lenko, nic si z té otevřené kritiky nedělejte...je to zkrátka jen a jen můj názor, Jsem připravená ¨na to, že tu semnou budou mnozí polemizovat o tom, že právě ta a ta kniha se jim líbí a bít se o to....jak říkám, co člověk, to názor.....
02. 06. 2017 18:35
Tak jsem podruhé dočetla Život na ostro a podruhé mám úplně stejné pocity - přiznám se, že první polovinu jsem četla s přemáháním a setrvačností (porno a harlekín v jednom :-D) , ale druhou polovinu jsem četla jedním dechem, div, že slzicka na konci neukapla. Ten Tibor na konci - to bylo hodně zákeřné a popravdě nevim, jaký konec si v hlavě vybrat. Myslím, že Nikola i přes to odloučení a vzdálenost je do něj pořád zamilovaná a Matyáše brala pořád jako znouzectnost ...
31. 05. 2017 11:55
Díky za názor, naprosto souhlasím. Zmínka zatím nikde není, tak uvidíme :)
14. 05. 2017 21:48
Mám podobný názor. Navíc se jednalo o vztahy, které byly teprve v začátcích, a do kterých zatím nepatřil sex ? takže jim to s klidem odpouštím. :-) Zamilovat se může každý. Měli by se ale k novému vztahu také co nejdříve přiznat a netahat toho třetího nešťastníka zbytečně dlouho za nos. Nejhorší je, když prostě jen podvádějí svého partnera pro zábavu. Ale to nebyl tenhle případ. PS: Neškodila by ale zmínka, jak vlastně Radim skončil. Jestli z něho náhodou není slavný archeolog cestující po celém světě a jestli se s
Jankem usmířili?
01. 03. 2017 19:40
Milá Anule, vítám tě na svých stránkách a mezi svými čtenářkami! To je super, že máš přečtené všechny moje knihy - a vzhledem k tomu, že jich je šedesát, je to fakt pořádná hromada :) Díky moc za pochvalu Blíženců, je moc milé vědět, že se knížka líbí i dnešní generaci. Tři díly o Evě a Dickovi stačily, pokud by někdy bylo pokračování, jedině o Anetě, ale i to je ve hvězdách. Měj se moc krásně a když zůstaneš mým knihám věrná, nebude to mít chybu :)
01. 03. 2017 19:37
Milá Kris, přesně tak, jak popsala Anule. Prostě ramenatý svalnatý kluk s úzkým pasem.
14. 02. 2017 19:18
Milá Lenko,
i když je mi teprve 15 let mám přečtenou většinu tvých knížek. Jsou prostě boží. Moc bych vám za ně chtěla poděkovat, protože vaše knížky čtu, když jsem smutná, veselá, když se mi chce brečet, nebo je mi do smíchu... Jako první jsem si zamilovala triologii Blížencu. Přestože jsem nedopatřením prvně četla druhý díl asi po pul roce jsem se k nemu vrátílla a za týden mela přečtené i zbylé díly. Nechci přehánět, ale věřím, že tuhle triologii jsem četla nejméně 20x každý díl. Pravda ne celý to tak maximálně 2 všechny knížky. Ale mám v knize spoustu kapitol, stánek, odstavcu ke kterým se denně vracím a věř nebo ne znám je na zpaměť. Tvoje knížkky jsou prostě skvělé. I když bych si ráda přečetla další díl blížencu cítím jistý strach. Strach, protože vím že knížka bez zápetky by nebyla zajímavá a i když to zní jako nesmysl, protože je to jen a pouze kniha Evě a Davidovi bych nepřála už nic zlého. Protrpěli si toho dost. A i když mě občas opravdu štve jak kniha skončí, třeba jako u knihy Létem políbená, další díl bych asi nechtěla.
14. 02. 2017 19:07
Dorý den,
v knize je to i popsané. Je to když má muž široká ramena a uzky pas tím jak je vysportovaný a jelikož ma trup do pomyslného trojuhelníku tak se říka že ma na zádech(lopatkách) křídla
07. 02. 2017 18:25
Od: Kris96
Dobrý den, smím prosím vědět co znamená, když má kluk křídla? Vždycky, když jsem tuto, mimochodem naprosto úžasnou trilogii četla, tak mě to zajímalo, ale k dotazu jsem se nějak nedostala.
26. 01. 2017 11:55
Milá Lenko, i tak je to možné :) Záleží na čtenářkách, jak si to vyloží a co si tam dosadí. Tak je to i s otevřenými konci - mnoho čtenářek je rádo nemá, ale podle mého je to ideální varianta, když je prostor pro vlastní fantazii. Měj se fajn!
26. 01. 2017 11:53
Milá Jani, to fakt nevím, zeptám se. Myslím ale, že se nechystá, Radka už vyšla tolikrát, že to asi nakladatel znovu neplánuje.
25. 01. 2017 12:16
Dobrý den Janinka 3, nevím jestli bude dotisk, ale před časem jsem také hledala Radku (nejnovější vydání, 2. a 3. díl) a nakonec jsem našla :) Jestli mohu poradit, tak to chce kontrolovat databaziknih.cz, aukro, další inzerce s knihami a různé antikvariáty :) Hodně štěstí s pořízením, Markéta.



www.lanczova.cz - oficiální stránky Lenky Lanczové : debata o knihách Lenky Lanczové

   nejnovější příspěvky
   debata
   debata u knih
   vzkazy
   připomínky

www.lanczova.cz - oficiální stránky Lenky Lanczové : mapa stránek Lenky Lanczové

Pokud se tu trošku ztrácíte a chcete se dozvědět, kde co najdete, pomůže vám mapa stránek.
homepage  |   o lence  |   časté dotazy  |   debata  |   knihy  |   srazy  |   soutěže  |   kontakty  |   hledat
Copyright © 2006