www.lanczova.cz - oficiální stránky Lenky Lanczové


Zde najdete seznam nejnovějších příspěvků ze všech debat. Jednoduše klikněte na nadpis příspěvku pro zobrazení celého tématu debaty.

Pro vkládání příspěvků se musíte nejdříve přihlásit.

02. 05. 2018 16:43
Dobrý den paní Lenko,

určitě nejsem Vaše typická čtenářka, bude mi za chvíli 40 :) ale mám duševně náročnou práci a prostě potřebuji oraz, takže občas zabrousím do odpočinkové literatury. Co se týče dívčích románků, patřím spíš do éry S.Rudolfa, E. Horelové či H. Šmahelové, ale teprve před rokem jsem objevila Vás...od té doby hltám jednu knížku za druhou (když nezvládnu nic duševně náročnějšího :-) ) a připadám si, jako by mi bylo zpátky 15 nebo 20 let.
Už jsem přečetla všechny Vaše knihy, k některým se určitě nevrátím, ale mám pár oblíbených, které jsem přečetla už několikrát (zabere mi to tak jeden den). Kterou si opravdu vychutnávám, jsou Kapky rosy. Úplně voní létem, vidím se v Karolíně, s tou její nesmělostí jsem na tom bývala v jejím věku úplně stejně,...no a zajímaví nemluvní kluci Matějova typu, trochu průšviháři, se mi líbí dodnes...Prostě když ta kniha skončila, byla jsem poprvé skoro nešťastná :-) Hrozně bych si přála aspoň volné pokračování, myslím, že v postavě Matěje by se materiál určitě našel, když je takový komplikovaný...
Další moje oblíbená je Všechno bude fajn. Líbily se mi i další, ale k těmto dvěma se určitě budu vracet stále. Tak ať Vám to píše tak pěkně i nadále! :-)
25. 04. 2018 19:28
Dobrý podvečer, Flare, EvKA 21 i Lenka 26,

moc vám všem děkuji za odpovědí a Flare speciálně za odkaz na vyjádření paní Lenky. Paráda, že mají Radka s Pavlem holčičku a že jim to klape:) Osobně jsem se po přečtení pasáže s Radkou v porodnici klonila spíš k názoru, že je to "řadová" Radka, prostě jen jméno, protože to tam vůbec nebylo znatelné, oproti např. Gábině a Daniele ze Zlodějky snů, kde byly jasně popsané důkazy:), ale když to tvrdí sama paní Lenka, tak úplně super:)

Děkuju moc všem a přeji krásné jarní dny a ať se všem, i paní Lence, moc daří!

Jana
25. 04. 2018 17:18
Od: Flare
Povedlo se mi Vám to dokonce v tom mém tématu i najít :)

"A v nějaké diskuzi jsem postřehla, ?e snad to je Radka z porodnice z "Po?eptej po větru"?"

23. 04. 2012 07:37Od: Lenka Lanczová
Ano, má to být Radka Stachová, v té době u? Králová a maminka malé Johanky :-)

http://www.lanczova.cz/debata.php?ID_tree=178093&typ=knihy&ID_knihy=3#178093
25. 04. 2018 16:54
Od: Flare
Ano, je to ve třetím díle trilogie o Monice :) Ale opravdu jenom pidizmínka.


Lenka26 - Ne, ne. Jedná se opravdu o Radku Stachovou/Královou:)?
Není to jenom moje domněnka, paní Lanczová mi to v odpovědi na jeden dřívější příspěvek sama potvrdila. Nevím, ale jestli to bylo v mojí reakci na trilogii o Radce nebo o Monice? (V tomhle lituji, že se tady nedá zpětně vyhledat si své příspěvky. Ale pamět mi funguje dobře:)
22. 04. 2018 19:28
Od: EvKA21
Dobrý podvečer,chtěla jsem se zeptat jestli je v nějaké jiné kníže také hrdinka Petra? Hodně pěkná knížka...dojal mě téměř závěr knihy o odhalení jistého hendikepu,moc dobře to znám,to mám daleko závažnější zdravotní problém,ale pro mladé holky je to poučné,když mají zdravotní problém jak se s tím naučit fungovat,díky vaším příběhům,třeba i v knížce,Létem Políbená...Zravím Vás i Vám hodně sil na uzdravení...Eva.
22. 04. 2018 19:15
Od: EvKA21
Dobrý den,zmínka o Radce je v trilogii Šeptaček,tuším ve druhém,nebo spíše ve třetím díle.E.
22. 04. 2018 17:14
Dobrý den, řada čtenářek tady myslí, že o Radce je zmínka ve třetím dílu trilogie "šeptaček" - Monika tam je na pokoji s nějakou Radkou, jíž se narodila dcera Johanka. Příjmení nebo alespoň manžel Pavel tam ale zmínění nejsou. Podle mě prostě paní Lanczová použila jméno pro řadovou postavu a Radku Stachovou vůbec nemyslela. Koneckonců postavy s tímto jménem se objevují i v jiných knížkách - myslím, že ve Tři na lásku nebo Kde končí svět. Teoreticky by to tak mohla být kterákoli z nich :-)
15. 04. 2018 08:47
Dobrý den,Flare,

prosím kde se v nových knížkách objevila Radka?:) O Daniele vím,ale Radku si nevybavuji a moc jste mne navnadila,az jsem si po letech obnovila účet:)

Moc díky a všem krásný den a hodně zdraví! a ať se daří:)

Jana
12. 04. 2018 16:54
Od: k.atka
Milá Lenko, tak dlouho (několik týdnů - což je u mě ostudné) jsem nosila v kabelce knihu Náhradní princ :) než jsem dostala tu správnou náladu, abych ji v pondělí otevřela a v úterý dočetla :) škoda, že není nikde zmínka o Janě :) uvítala bych ji :) a protože jsem nevěděla co včera, otevřela jsem knihu Letní něžnosti :) no a dneska abych otevřela další :D ty letní knihy prostě miluju, zvlášť, když je venku konečně hezky :) přeji krásné jarní dny :) Vaše věrná čtenářka
08. 03. 2018 13:40
Milá Verčo, děkuji za pochvalu Hříšné touhy. Super, že se líbila i při opakovaném čtení po letech ? to je přesně to, co doporučuji! Vůbec neškodí vrátit se k příběhu s nějakým časovým odstupem, pak si ho čtenář víc vychutná. Bakov je vymyšlený, je to takový krycí název. A co se týče knih o VŠ ? pokud jsi nečetla Lásky a nálezy, doporučuji, nebo Třináctou komnatu, v obou jsi hrdinky vysokoškolačky.



www.lanczova.cz - oficiální stránky Lenky Lanczové : debata o knihách Lenky Lanczové

   nejnovější příspěvky
   debata
   debata u knih
   vzkazy
   připomínky

www.lanczova.cz - oficiální stránky Lenky Lanczové : mapa stránek Lenky Lanczové

Pokud se tu trošku ztrácíte a chcete se dozvědět, kde co najdete, pomůže vám mapa stránek.
homepage  |   o lence  |   časté dotazy  |   debata  |   knihy  |   srazy  |   soutěže  |   kontakty  |   hledat
Copyright © 2006