www.lanczova.cz - oficiální stránky Lenky Lanczové


Zde najdete seznam nejnovějších příspěvků ze všech debat. Jednoduše klikněte na nadpis příspěvku pro zobrazení celého tématu debaty.

Pro vkládání příspěvků se musíte nejdříve přihlásit.

02. 05. 2018 16:43
Dobrý den paní Lenko,

určitě nejsem Vaše typická čtenářka, bude mi za chvíli 40 :) ale mám duševně náročnou práci a prostě potřebuji oraz, takže občas zabrousím do odpočinkové literatury. Co se týče dívčích románků, patřím spíš do éry S.Rudolfa, E. Horelové či H. Šmahelové, ale teprve před rokem jsem objevila Vás...od té doby hltám jednu knížku za druhou (když nezvládnu nic duševně náročnějšího :-) ) a připadám si, jako by mi bylo zpátky 15 nebo 20 let.
Už jsem přečetla všechny Vaše knihy, k některým se určitě nevrátím, ale mám pár oblíbených, které jsem přečetla už několikrát (zabere mi to tak jeden den). Kterou si opravdu vychutnávám, jsou Kapky rosy. Úplně voní létem, vidím se v Karolíně, s tou její nesmělostí jsem na tom bývala v jejím věku úplně stejně,...no a zajímaví nemluvní kluci Matějova typu, trochu průšviháři, se mi líbí dodnes...Prostě když ta kniha skončila, byla jsem poprvé skoro nešťastná :-) Hrozně bych si přála aspoň volné pokračování, myslím, že v postavě Matěje by se materiál určitě našel, když je takový komplikovaný...
Další moje oblíbená je Všechno bude fajn. Líbily se mi i další, ale k těmto dvěma se určitě budu vracet stále. Tak ať Vám to píše tak pěkně i nadále! :-)
25. 04. 2018 19:28
Dobrý podvečer, Flare, EvKA 21 i Lenka 26,

moc vám všem děkuji za odpovědí a Flare speciálně za odkaz na vyjádření paní Lenky. Paráda, že mají Radka s Pavlem holčičku a že jim to klape:) Osobně jsem se po přečtení pasáže s Radkou v porodnici klonila spíš k názoru, že je to "řadová" Radka, prostě jen jméno, protože to tam vůbec nebylo znatelné, oproti např. Gábině a Daniele ze Zlodějky snů, kde byly jasně popsané důkazy:), ale když to tvrdí sama paní Lenka, tak úplně super:)

Děkuju moc všem a přeji krásné jarní dny a ať se všem, i paní Lence, moc daří!

Jana
25. 04. 2018 17:18
Od: Flare
Povedlo se mi Vám to dokonce v tom mém tématu i najít :)

"A v nějaké diskuzi jsem postřehla, ?e snad to je Radka z porodnice z "Po?eptej po větru"?"

23. 04. 2012 07:37Od: Lenka Lanczová
Ano, má to být Radka Stachová, v té době u? Králová a maminka malé Johanky :-)

http://www.lanczova.cz/debata.php?ID_tree=178093&typ=knihy&ID_knihy=3#178093
25. 04. 2018 16:54
Od: Flare
Ano, je to ve třetím díle trilogie o Monice :) Ale opravdu jenom pidizmínka.


Lenka26 - Ne, ne. Jedná se opravdu o Radku Stachovou/Královou:)?
Není to jenom moje domněnka, paní Lanczová mi to v odpovědi na jeden dřívější příspěvek sama potvrdila. Nevím, ale jestli to bylo v mojí reakci na trilogii o Radce nebo o Monice? (V tomhle lituji, že se tady nedá zpětně vyhledat si své příspěvky. Ale pamět mi funguje dobře:)
22. 04. 2018 19:28
Od: EvKA21
Dobrý podvečer,chtěla jsem se zeptat jestli je v nějaké jiné kníže také hrdinka Petra? Hodně pěkná knížka...dojal mě téměř závěr knihy o odhalení jistého hendikepu,moc dobře to znám,to mám daleko závažnější zdravotní problém,ale pro mladé holky je to poučné,když mají zdravotní problém jak se s tím naučit fungovat,díky vaším příběhům,třeba i v knížce,Létem Políbená...Zravím Vás i Vám hodně sil na uzdravení...Eva.
22. 04. 2018 19:15
Od: EvKA21
Dobrý den,zmínka o Radce je v trilogii Šeptaček,tuším ve druhém,nebo spíše ve třetím díle.E.
22. 04. 2018 17:14
Dobrý den, řada čtenářek tady myslí, že o Radce je zmínka ve třetím dílu trilogie "šeptaček" - Monika tam je na pokoji s nějakou Radkou, jíž se narodila dcera Johanka. Příjmení nebo alespoň manžel Pavel tam ale zmínění nejsou. Podle mě prostě paní Lanczová použila jméno pro řadovou postavu a Radku Stachovou vůbec nemyslela. Koneckonců postavy s tímto jménem se objevují i v jiných knížkách - myslím, že ve Tři na lásku nebo Kde končí svět. Teoreticky by to tak mohla být kterákoli z nich :-)
15. 04. 2018 08:47
Dobrý den,Flare,

prosím kde se v nových knížkách objevila Radka?:) O Daniele vím,ale Radku si nevybavuji a moc jste mne navnadila,az jsem si po letech obnovila účet:)

Moc díky a všem krásný den a hodně zdraví! a ať se daří:)

Jana
12. 04. 2018 16:54
Od: k.atka
Milá Lenko, tak dlouho (několik týdnů - což je u mě ostudné) jsem nosila v kabelce knihu Náhradní princ :) než jsem dostala tu správnou náladu, abych ji v pondělí otevřela a v úterý dočetla :) škoda, že není nikde zmínka o Janě :) uvítala bych ji :) a protože jsem nevěděla co včera, otevřela jsem knihu Letní něžnosti :) no a dneska abych otevřela další :D ty letní knihy prostě miluju, zvlášť, když je venku konečně hezky :) přeji krásné jarní dny :) Vaše věrná čtenářka
08. 03. 2018 13:40
Milá Verčo, děkuji za pochvalu Hříšné touhy. Super, že se líbila i při opakovaném čtení po letech ? to je přesně to, co doporučuji! Vůbec neškodí vrátit se k příběhu s nějakým časovým odstupem, pak si ho čtenář víc vychutná. Bakov je vymyšlený, je to takový krycí název. A co se týče knih o VŠ ? pokud jsi nečetla Lásky a nálezy, doporučuji, nebo Třináctou komnatu, v obou jsi hrdinky vysokoškolačky.
08. 03. 2018 13:37
Milá Flare, děkuji za dlouhatánský příspěvek - a ten teda byl dlouhý, možná nejdelší ze všech, co jsem tady kdy četla. Rozebrala jsi to pěkně a v mnohém musím souhlasit. On to říkal i Limonádový Joe - někdo holky, jiný vdolky :) Prostě každému sedne víc něco jiného a to je prima, naopak by to bylo špatné, kdyby všichni vyzdvihovali třeba pět titulů a zbytek nikdo nečetl :D. To by ani nemohly vyjít. Život na ostro je především něžná kniha s hořkou příchutí. Ono je to věkem hrdinek, i když jsou v Potížistce vážná témata, pořád se to ve věku -náct snáší lépe a není to tak osudové. Já osobně zahořklá nejsem, nicméně všude kolem vidím spíš ty horší věci, jak naživo, tak přeneseně od čtenářek (tam je to možná dané tím, že mi píší hlavně ty zklamané, kterým to nevyšlo), no a čím starší, tím smutnější. Jedna čtenářka s hodně špatnou zkušeností mi napsala, že to vidí tak, že je spíš výjimka, když to někomu vyjde - a že i ti, co si myslím, že mají štěstí a vyšlo jim to, to říkají jen proto, že jim je ještě málo let, že by je chtěla vidět za deset dvacet let, jestli budou tvrdit totéž. To už je ale hodně pesimistické :D, nicméně v mnoha případech pravdivé, bohužel. A konkrétně ke knize - Veronika skutečně žádný jiný vážný vztah před Tiborem neprožila, sama říká, že to byly jen nevýznamné epizody, takže když jí do života vstoupil platonický dlouholetý idol a jiskra byla vzájemná, není divu, že tak moc hořela. Navíc to vypadalo (až na maličkosti jako ne zrovna vřelé přijetí Tiborovou rodinou) všechno ideálně, sama se bála, aby to vydrželo. A tak to ve skutečnosti chodí - člověk si nemůže být nikdy jistý ničím, ani zdravím, ani vztahem, ani tím, komu bezmezně věří, a dokonce ani sám sebou. Stačí maličko a všechno je pryč. Během chvíle jsou tatam veškeré plány a naděje? Verče se zhroutil celý svět a to, že jejich láska tak zvláštně skončila? Ona neskončila, to je to. Problém obou byl v tom, že se nedokázali domluvit, ani jeden nenašel odvahu a oba se užírali sami pro sebe v přesvědčení, že by měl začít ten druhý. A to není nic výjimečného, spousta lidí se nedokáže domluvit. Stejně jako mnoho mužů - i těch sebevíc milujících - neumí dát najevo podporu, když je to opravdu třeba. Neznamená to, že by byli necitelní, vůbec ne, "jen" to neumí. Milá Flare, měj se moc hezky a děkuji moc za přání pevného zdraví. Potkaly mě vážné zdravotní problémy a nezbývá mi než doufat, že "všechno bude fajn".
05. 03. 2018 20:22
Od: Flare
Dobrý den paní Lenko,

do debat sice nepřispívám tak často, přece jen jsou pro mě v něčem trochu nepřehledné, ale z toho co jsem pročetla, jsem zaznamenala, že máte zdravotní problémy. Takže Vám přeju, ať se hlavně brzo dáte do pořádku a zdraví Vám i nadále do budoucna slouží!

A teď ke knížce, dneska jsem dočetla a konečně můžu prohlásit, že jsem přečetla komplet Vaši tvorbu :) Život na ostro se mi dlouho vyhýbal.

Na to jak Vás už roky strašně ráda čtu, tohle je nejspíš první knížka ze které jsem rozpačitá a tak nějak zklamaná.

U Života na ostro jsem rozklikla asi dvě témata. Jak už někdo zmínil, taky mi přišlo, že první půlka knížky je jen o sexu, kde všude, jak často to dělali atd... Můžete sice podotknout, že se už znali z gymplu, že to nebyli pro sebe dva neznámí lidi co na to rovnou vlítli... Ale zase, co jsem pochopila, tak na tom gymplu Tibor nepatřil ani mezi její kamarády, spíš to byl takový platonický idol, po kterém vzdychala a nedávala si šanci ani v "dospělosti". A najednou buch...není tam ani nějaké poznávání, spíš chemie, přitažlivost a totální poblouznění zamilovaností, možná i euforie, že se jí splnil teenagerovský sen..

Nemám pocit, že bych v knížkách nějak přeskakovala nebo nečetla pozorně. Ale dát mi slohovku (jako "afektované blondýně Sabině v Srdcovém klukovi :)) na téma charakteristiky Tiborovy osobnosti, tak první a snad jediné co mě napadne je "idol ročníku". Ano, mohl být ctižádostivý, měl pracovní úspěchy atd.. ale přišlo mi, jak kdybych ho za těch x stránek vůbec nepoznala, nic pořádného o něm nevěděla a jejich vztah se nijak pořádně nevyvíjel.. To je jen můj pohled..

No a i kdyby byli kamarádi na střední, tak přece jenom, osm let se neviděli a za tu dobu se někteří lidi sakra změní. Nevím jestli to bylo zmíněno, ale mám pocit, že Veronika snad žádný jiný vážnější vztah za život neměla... Možná pro to jí to přišlo s Tiborem tak osudové?

Ještě k tomu sexu, neměla jsem výtku ohledně toho, že tam byli jak dva králíci. Nejsem puritán, rozhodně mi tohle ve vašich "dospělých knížkách" nevadí číst ani nepobuřuje. K životu to prostě patří, v tomhle věku snad nejvíc? (ehm, vlastní zkušenost, bude mi 32 a třeba v posl. vztahu jsem to měla podobně, stačilo ať jeden na druhého sáhne a bylo to hned..až si stěžovali sousedi :))

Co se týče sexu jsou vaše knížky rozhodně reálnější než třeba románky od jiných autorů co jsem četla v 15 a najít tam popis nějaké sex. scény byl spíš zázrak. Proto jsme si taky v tomhle věku s kamarádkama jisté úryvky z vašich knížek i navzájem předčítaly, ale to jsem odbočila :D

Jinak sama jsem pesimistka jako hlavní hrdinka a líbilo se mi, že se na svět po autonehodě začala dívat jinýma očima, nebrečela už nad tím jak je sama atd (jako někdy já), ale uvědomila si jak je zdraví cenné a jak se život může v jedné vteřině totálně změnit.. Někdy se to člověku nemusí stát osobně, stačilo mi poznat slečnu, která přišla taky o miminko (syndrom náhlého úmrtí kojenců) a i přes tohle to byl tak optimistický člověk plný naděje...že jsem si nadala do blbců co řeším za malichernosti a kvůli jakým maličkostem se lituju místo toho abych viděla ty maličkosti co mi dělají radost.

Zpátky k Tiborovi a Verče, taky mi přišlo zvláštní, jak jejich vztah skončil. Dyť to byli dva dospělí lidi. A když nastane nějaký probléim, tak je komunikace snad to nejdůležitější. Tak se divím, že se o to ani jeden nepokusili, jen se každý užíral svými problémy - Verča toho, jak dlouho se z toho bude dostávat, jestli bude moct mít dítě... Tibor zase tím co zavinil. Ale vzájemně si pomalu neřekli ani bú... Nechápu a v jejich věku je to dost podivné. Pokud byli oba tak zamilovaní ani se nepokusili s tím nějak poprat společně?

Druhá část, kde se seznámila s Matyášem už byla zase něco jiného, mělo to konečně nějaký děj, příběh.. i když, opravdu byla Veronika ve 29 tak naivní, že ho tak dlouho viděla jen jako kamaráda? Když od začátku bylo jasné, že "Mašličku" nevenčí jen tak. Tohle bych možná chápala u nějaké hodně naivní šestnáctky.. Matyáš mi přišel férový, starostlivý, kluk do nepohody...

No a celkově, dvojčata rozhodně pobavila, stejně tak Bára...nebýt nich, tak tam ani není moc humorných situací na které jsem i u vašich vážnějších knížek zvyklá. A stejně jako Vstupenka do ráje mi to přijde takové...nevím jak to definovat, trochu zahořklé? Skoro nikomu kolem vztah nevychází, všichni se podvádějí, lžou atd.. Někdo může říct, že to je reálné. Což z vlastní zkušenosti vím, že je dost takových lidí, vztahů. Ale i v téhle blbé realitě jsou páry, kterým to klape..

A třeba Potížistka byla na dost vážné téma, s Šárkou se život rozhodně nemazlil, ale jako celek to na mě nepůsobilo takhle negativně..

Otevřený konec mi vůbec nevadí. Přiznám, trochu se bojím, že byste Niky nechala jít za "hlasem srdce" a skončila by s Tiborem... Což by mě teda trochu na....štvalo..

Omlouvám se, jak to po sobě čtu, tak to vyznívá, jako kdybych na všem hledala chyby. Ale psala jsem to, co mi přišlo na mysl. Snad z toho nebudete mít pocit, že mám potřebu všechno kritizovat. Každý má jiný vkus a asi je nemožné napsat knížku, která by se zalíbila úplně všem.

A samozřejmě, kdyby se mi až tak nelíbilo to číst, mohla jsem knížku kdykoliv odložit a už se k ní nevrátit. Jako vždy paní Lenko píšete čtivě, umíte pobavit atd.. Jen jsem chtěla napsat svůj dojem, názor. A i když, se zrovna k téhle v budoucnu neplánuju vracet (asi ani jednou), až Vám zdraví dovolí a napíšete novinku, tak se na ní budu moc těšit!

Pokud jste to dočetla až sem - Mějte se hezky Lenko!

P.S. Jestli jsem četla dobře, objevuje se "zrzavý kuchař", takže si troufám tvrdit, že si můžeme domýšlet, že Jarek přežil?

A ještě musím dodat, že se mi moc líbí, jak v nových knížkách zmiňujete starší hrdiny a my se tak díky toho můžem dozvídat, co s nima bylo dál. Je skvělé, že se v tomhle vašem světě taklhle potkávají a jejich životy prolínají. Zvlášt příjemné překvapení v novějších knížkách byly Radka a Daniela z jednich z vašich prvních knížek. Jen tak dál!
26. 02. 2018 21:51
Dobrý večer,
včera jsem podruhé dočetla Hříšnou touhu a opět super :) četla jsem ji znova po třech letech a je v ní to, co jsem dlouho hledala a minule jsem to ještě tak nevnímala (jsem na VŠ na koleji). Mám dva dotazy. Vím, že jste někde psala, že je Bakov vymyšlený, na mapě jsem našla Bakov na Jizerou. Opravdu to není on? :-) pak bych se ještě chtěla zeptat, napsala jste ještě nějakou knihu, která je o milostném životě a láskách vysokoškoláků?
Díky a přeji krásné dny :)
25. 02. 2018 13:08
Od: PH2007
Mimochodom, dnes neslávime len 70. výročie tzv. Víťazstva pracujúceho ľudu. Ja si oveľa radšej pripomeniem 176. výročie narodenia Karla Maya. :)
25. 02. 2018 11:56
Milá Evko! Děkuji za příspěvek i přání. Řekla jsem si, že když budu zdravá, napíšu novinku, tak mi držte všichni palce, aby všechno dobře dopadlo a já mohla psát :)
25. 02. 2018 11:55
Zdravím, Peter! Děkuji za pochvalu. Knížka byla (stejně jako všechny ostatní) zamýšlená na pobavení, takže jen super, že fakt pobavila. Starostí má každý dost svých, u knih je třeba ten správný relax a zábava.
17. 02. 2018 16:48
Od: EvKA21
Dobrý den,věřím,že už jste na tom lépe zdravotně,hodně se těším na novinku,dalšího románu.Určitě by si zasloužila být hodně silná kniha kolem 400 stran,at je co číst,jak už jsem se zminovala v dřívějších příspěvcích klidně nějakou zmínku o Tomáši Koubkovi,tenhle hrdina ve vašich románech mě hodně baví...Mějte se hezky.EvKA.
12. 02. 2018 10:44
Od: PH2007
Zrejme táto kniha nebola zamýšľaná ako svojho druhu zábavné čítanie, ale ja som sa pri čítaní predovšetkým dobre zabával, a to v tom najlepšom zmysle tohto slslova, takže to, prosím, berte ako kompliment. :)
30. 12. 2017 18:58
Milá Evko, děkuji za příspěvek a jsem ráda, že tě moje knihy baví, jen tak dál :). V Moravských Budějovicích to opravdu trochu znám /koneckonců bydlím jen něco málo třicet kilometrů opodál/. Měj se krásně a ať ti knížky stále přináší ten správný relax.
30. 12. 2017 18:56
Děkuji za přání, Verčo! Snad ten nový rok bude po zdravotní stránce lepší než ten letošní, to mi zdraví moc nepřálo.



www.lanczova.cz - oficiální stránky Lenky Lanczové : debata o knihách Lenky Lanczové

   nejnovější příspěvky
   debata
   debata u knih
   vzkazy
   připomínky

www.lanczova.cz - oficiální stránky Lenky Lanczové : mapa stránek Lenky Lanczové

Pokud se tu trošku ztrácíte a chcete se dozvědět, kde co najdete, pomůže vám mapa stránek.
homepage  |   o lence  |   časté dotazy  |   debata  |   knihy  |   srazy  |   soutěže  |   kontakty  |   hledat
Copyright © 2006